Tervetuloa Helmin Helpot Reseptit Uunissa -blogiin! Tänään sukelletaan makkaramunakkaan maailmaan, mutta ei ihan perinteisellä tavalla. Oletko koskaan miettinyt, miltä maistuisi uunissa valmistettu makkaramunakas? Tämä resepti on täydellinen kiireiseen arkeen, kun haluat jotain maukasta ja helppoa ilman turhaa vaivannäköä.

Uunissa paistettu makkaramunakas on täynnä makua ja se valmistuu kuin itsestään. Tämä ruoka on loistava valinta niin aamiaiselle kuin lounaallekin. Jatka lukemista ja opi, miten voit valmistaa tämän herkullisen ja täyttävän aterian helposti omassa keittiössäsi!

Ravintotiedot:

    • Kalorit: 350 kcal
    • Proteiinit: 20 g
    • Rasvat: 25 g
    • Hiilihydraatit: 5 g
    • Kuitu: 1 g
    • Vitamiinit: A, D, B12

Vaikeusaste ja tarvittava aika:

    • Vaikeusaste: Helppo
    • Valmisteluaika: 10 minuuttia
    • Kypsennysaika: 20 minuuttia
    • Kokonaisaika: 30 minuuttia

Ainekset kahdelle hengelle:

    • 4 kananmunaa
    • 100 g makkaraa
    • 1 pieni sipuli
    • 1 dl maitoa
    • Suolaa ja pippuria maun mukaan
    • 1 rkl voita tai öljyä

Vaihtoehtoiset ainekset:

Voit korvata makkaran esimerkiksi kinkulla tai kasvisvaihtoehdolla, kuten paprikalla tai sienillä, jos haluat kevyemmän version. Myös juustoraaste sopii hyvin lisättäväksi, jos kaipaat lisää makua.

Tarvittavat välineet ja materiaalit:

    • Uunivuoka
    • Vispilä
    • Veitsi
    • Leikkuulauta
    • Paistinpannu

Uunin käyttämisen hyödyt tässä reseptissä:

    • Tasainen kypsyminen
    • Vähemmän rasvaa tarvitaan
    • Vähemmän aktiivista valmistusaikaa

Yksityiskohtainen vaihe vaiheelta -ohje:

    • Esilämmitä uuni 200 asteeseen.
    • Leikkaa makkara ja sipuli pieniksi paloiksi. Paista niitä paistinpannulla voissa tai öljyssä, kunnes sipuli on pehmeää ja makkara hieman ruskistunut.
    • Riko kananmunat kulhoon ja lisää maito. Mausta suolalla ja pippurilla. Vispaa seos tasaiseksi.
    • Voitele uunivuoka ja kaada makkara-sipuliseos pohjalle.
    • Kaada munaseos makkaran ja sipulin päälle uunivuokaan.
    • Paista uunissa noin 20 minuuttia, kunnes munakas on hyytynyt ja saanut kauniin kullanruskean värin.
    • Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua. Munakkaan tulisi olla kiinteä mutta pehmeä sisältä.

Usein kysytyt kysymykset:

    • Voinko käyttää kasvimaitoa? – Kyllä, kasvimaito toimii hyvin.
    • Kuinka kauan munakas säilyy jääkaapissa? – Noin 2-3 päivää.
    • Voinko lisätä vihanneksia? – Ehdottomasti, esimerkiksi paprika tai pinaatti sopivat hyvin.

Helmin vinkit ja neuvot:

Munakas on kaunis tarjottava, kun leikkaat sen annospaloiksi ja asetat lautaselle tuoreen salaatin kera.

Tämä ruoka sopii erinomaisesti brunssille tai kevyeksi lounaaksi. Kylkeen sopii hyvin tuore leipä ja lasillinen appelsiinimehua.

Jos pidit reseptistä, jaa se ystävillesi sosiaalisessa mediassa! Se auttaa muita löytämään herkullisia ja helppoja uunireseptejä.

0/5 (0 Reviews)

Jaa meidän resepti ystävillesi sosiaalisen median kanavilla, jos pidit siitä.

Muita Reseptejä

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *