Tervetuloa Helmin Helpot Reseptit Uunissa -blogiin! Tänään sukelletaan herkullisen lohipiirakan maailmaan, joka on täydellinen yhdistelmä suolaista ja pehmeää. Tämä resepti on niin helppo, että jopa aloittelevat leipurit onnistuvat siinä vaivatta. Oletko valmis löytämään uuden suosikkisi?

Lohipiirakka on täydellinen valinta niin arkeen kuin juhlaan. Sen täyteläinen maku ja rapea pohja tekevät siitä vastustamattoman. Pysy mukana, sillä seuraavaksi paljastan, miten tämä herkku valmistuu käden käänteessä!

Ravintotiedot

    • Kalorit: 450 kcal per annos
    • Proteiinit: 25 g
    • Rasvat: 30 g
    • Hiilihydraatit: 20 g
    • Kuitu: 3 g
    • Omega-3-rasvahapot: 1,5 g

Vaikeusaste ja tarvittava aika

    • Vaikeusaste: Helppo
    • Valmisteluaika: 15 minuuttia
    • Kypsennysaika: 30 minuuttia
    • Kokonaisaika: 45 minuuttia

Ainekset kahdelle hengelle

    • 200 g lohifileetä
    • 1 valmiiksi kaulittu piirakkataikina
    • 1 dl ranskankermaa
    • 1 pieni sipuli
    • 1 rkl tilliä
    • Suolaa ja pippuria maun mukaan
    • 1 kananmuna voiteluun

Vaihtoehtoiset ainekset

Jos haluat tehdä lohipiirakasta kevyemmän, voit korvata ranskankerman kreikkalaisella jogurtilla. Voit myös lisätä pinaattia tai parsakaalia tuomaan lisää väriä ja ravintoaineita.

Tarvittavat välineet ja materiaalit

    • Uunivuoka
    • Veitsi
    • Leikkuulauta
    • Sekoittuskulho
    • Sivellin kananmunan voiteluun

Uunin käyttämisen hyödyt tässä reseptissä

    • Tasainen kypsyminen
    • Rapea piirakkapohja
    • Maukkaat ja mehukkaat täytteet

Yksityiskohtainen vaihe vaiheelta -ohje

    • Esilämmitä uuni 200 asteeseen.
    • Levitä piirakkataikina uunivuokaan ja pistele haarukalla reikiä pohjaan.
    • Leikkaa lohifilee pieniksi kuutioiksi ja hienonna sipuli.
    • Sekoita kulhossa lohi, sipuli, ranskankerma, tilli, suola ja pippuri.
    • Kaada täyte piirakkapohjan päälle ja tasoita pinta.
    • Voitele piirakan reunat kananmunalla saadaksesi kauniin kullanruskean värin.
    • Paista uunissa noin 30 minuuttia, kunnes piirakka on kypsä ja pinta kauniin ruskea.
    • Anna piirakan jäähtyä hetki ennen tarjoilua. Piirakan tulisi olla kiinteä ja helposti leikattavissa.

Usein kysytyt kysymykset

    • Voinko käyttää pakastettua lohta? – Kyllä, mutta sulata se ensin ja valuta ylimääräinen neste pois.
    • Voinko tehdä piirakan etukäteen? – Kyllä, voit valmistaa sen edellisenä päivänä ja lämmittää ennen tarjoilua.

Helmin vinkit ja neuvot

Tarjoile lohipiirakka raikkaan vihersalaatin kanssa kauniilla lautasella. Lisää sitruunaviipaleita koristeeksi.

Lohipiirakka sopii erinomaisesti kevään ja kesän juhliin. Kylmä valkoviini tai kuiva siideri täydentää makuelämyksen.

Jos pidit reseptistä, jaa se ystävillesi sosiaalisessa mediassa! Kiitos, että kokeilit Helmin Helpot Reseptit Uunissa -blogin ohjetta!

0/5 (0 Reviews)

Jaa meidän resepti ystävillesi sosiaalisen median kanavilla, jos pidit siitä.

Muita Reseptejä

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *