Tervetuloa Helmin Helpot Reseptit Uunissa -blogiin! Tänään sukelletaan lanttukeksien maailmaan, jossa perinteinen maku kohtaa modernin leivonnan. Oletko koskaan miettinyt, miten lanttu voisi muuntua herkulliseksi keksiksi? Tämä resepti yllättää sinut yksinkertaisuudellaan ja maullaan.

Lanttukeksit ovat täydellinen yhdistelmä makeaa ja suolaista, ja ne sopivat erinomaisesti niin arkeen kuin juhlaan. Lähde mukaan kokeilemaan tätä ainutlaatuista herkkua, joka varmasti ilahduttaa makunystyröitäsi.

Ravintotiedot

    • Kalorit: 150 kcal per keksi
    • Proteiinit: 2 g
    • Rasvat: 5 g
    • Hiilihydraatit: 25 g
    • Kuitu: 3 g
    • Vitamiinit: A-vitamiini, C-vitamiini

Vaikeusaste ja tarvittava aika

    • Vaikeusaste: Helppo
    • Valmisteluaika: 15 minuuttia
    • Kypsennysaika: 25 minuuttia
    • Kokonaisaika: 40 minuuttia

Ainekset kahdelle hengelle

    • 200 g lanttua
    • 1 kananmuna
    • 50 g vehnäjauhoja
    • 1 tl leivinjauhetta
    • 1/2 tl suolaa
    • 2 rkl voita
    • 1 rkl hunajaa

Vaihtoehtoiset ainekset

Voit korvata vehnäjauhot gluteenittomilla jauhoilla, jos haluat gluteenittoman version. Hunajan voi korvata vaahterasiirapilla tai agavesiirapilla, jos haluat hieman erilaista makeutta.

Tarvittavat välineet ja materiaalit

    • Uuni
    • Leivinpaperi
    • Uunipelti
    • Raastin
    • Sekoittuskulho
    • Vispilä

Uunin käyttämisen hyödyt tässä reseptissä

    • Tasainen kypsyminen
    • Rapea pinta
    • Helppo valmistus ilman jatkuvaa valvontaa

Yksityiskohtainen vaihe vaiheelta -ohje

    • Esilämmitä uuni 200 asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla.
    • Kuori ja raasta lanttu hienoksi raasteeksi. Raasteen tulisi olla pehmeää ja kosteaa.
    • Sekoita kulhossa raastettu lanttu, kananmuna, vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola. Taikinan tulisi olla tasainen ja hieman tahmea.
    • Muotoile taikinasta pieniä keksejä ja aseta ne uunipellille. Jätä hieman tilaa keksien väliin.
    • Sulata voi ja sekoita siihen hunaja. Sivele seos keksien päälle, jotta ne saavat kauniin kiiltävän pinnan.
    • Paista keksejä uunissa noin 25 minuuttia tai kunnes ne ovat kullanruskeita ja rapeita.
    • Anna keksien jäähtyä hieman ennen tarjoilua. Ne ovat parhaimmillaan hieman lämpiminä.

Usein kysytyt kysymykset

    • Voinko käyttää muuta juuresta kuin lanttua? – Kyllä, voit kokeilla esimerkiksi porkkanaa tai palsternakkaa.
    • Voiko keksejä pakastaa? – Kyllä, ne säilyvät hyvin pakastimessa jopa kuukauden.

Helmin vinkit ja neuvot

Tarjoile lanttukeksit kauniilla lautasella ja koristele tuoreilla yrteillä, kuten persiljalla tai timjamilla.

Nämä keksit sopivat erinomaisesti syksyn ja talven juhliin tai iltapäiväkahvin kaveriksi. Kokeile tarjoilla niitä lämpimän teen tai kahvin kanssa.

Jos pidit reseptistä, jaa se ystävillesi sosiaalisessa mediassa! Se auttaa muita löytämään herkullisia ja helppoja reseptejä.

0/5 (0 Reviews)

Jaa meidän resepti ystävillesi sosiaalisen median kanavilla, jos pidit siitä.

Muita Reseptejä

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *