Kuka voisi vastustaa vastaleivotun kirsikkapiirakan tuoksua, joka leviää keittiöön? Tämä herkullinen ja helppo kirsikkapiirakka uunissa on täydellinen valinta, kun haluat hemmotella itseäsi tai yllättää ystäväsi makealla herkulla. Helmin Helpot Reseptit Uunissa -blogissa jaan kanssasi salaisuuteni, miten saat piirakasta mehevän ja täynnä makua.

Oletko valmis sukeltamaan kirsikoiden ja rapean taikinan maailmaan? Tämä resepti on niin yksinkertainen, että jopa aloitteleva leipuri onnistuu siinä vaivatta. Seuraa askel askeleelta ohjeitani ja pian pääset nauttimaan suussa sulavasta kirsikkapiirakasta, joka vie kielen mennessään. Lue eteenpäin ja anna itsellesi lupa herkutella!

Ravintotiedot

    • Kalorit: 250 kcal per annos
    • Proteiinit: 3 g
    • Rasvat: 10 g
    • Hiilihydraatit: 35 g
    • Kuitu: 2 g
    • Sokerit: 20 g

Vaikeusaste ja tarvittava aika

    • Vaikeusaste: Helppo
    • Valmisteluaika: 15 minuuttia
    • Kypsennysaika: 30 minuuttia
    • Kokonaisaika: 45 minuuttia

Ainekset kahdelle hengelle

    • 200 g kirsikoita (tuoreita tai säilöttyjä)
    • 1 dl sokeria
    • 1 tl vaniljasokeria
    • 1 rkl maissitärkkelystä
    • 1 rkl sitruunamehua
    • 1 valmis piirakkapohja
    • 1 kananmuna voiteluun

Vaihtoehtoiset ainekset

Jos kirsikoita ei ole saatavilla, voit käyttää myös muita marjoja, kuten mustikoita tai vadelmia. Voit myös korvata valmiin piirakkapohjan lehtitaikinalla, jos haluat nopeuttaa valmistusta.

Tarvittavat välineet ja materiaalit

    • Uunivuoka
    • Vispilä
    • Sekoittuskulho
    • Silikonilasta
    • Sivellin kananmunan voiteluun

Uunin käyttämisen hyödyt tässä reseptissä

    • Tasainen kypsyminen
    • Rapea piirakkapohja
    • Helppo valmistus ilman jatkuvaa valvontaa

Yksityiskohtainen vaihe vaiheelta -ohje

    • Esilämmitä uuni 200 asteeseen.
    • Poista kirsikoista kivet ja laita ne sekoituskulhoon.
    • Lisää sokeri, vaniljasokeri, maissitärkkelys ja sitruunamehu kirsikoiden joukkoon. Sekoita hyvin, kunnes ainekset ovat tasaisesti sekoittuneet.
    • Aseta valmis piirakkapohja uunivuokaan ja kaada kirsikkaseos pohjan päälle. Levitä tasaisesti silikonilastalla.
    • Voitele piirakan reunat kananmunalla saadaksesi kauniin kullanruskean värin.
    • Paista uunissa noin 30 minuuttia, kunnes piirakka on saanut kauniin värin ja täyte kuplii kevyesti.
    • Anna piirakan jäähtyä hieman ennen tarjoilua, jotta täyte jähmettyy.

Usein kysytyt kysymykset

    • Voinko käyttää pakastettuja kirsikoita? – Kyllä, mutta sulata ne ensin ja valuta ylimääräinen neste pois.
    • Voinko tehdä piirakan etukäteen? – Kyllä, piirakka säilyy hyvin jääkaapissa 2-3 päivää.

Helmin vinkit ja neuvot

Tarjoile kirsikkapiirakka vaniljajäätelön tai kermavaahdon kanssa saadaksesi täydellisen makuelämyksen.

Tämä piirakka sopii erinomaisesti kesäjuhliin tai viikonlopun herkutteluhetkiin. Kokeile myös eri marjoja sesongin mukaan.

Jos pidit reseptistä, jaa se ystävillesi sosiaalisessa mediassa ja inspiroi muita leipomaan herkullisia piirakoita!

0/5 (0 Reviews)

Jaa meidän resepti ystävillesi sosiaalisen median kanavilla, jos pidit siitä.

Muita Reseptejä

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *