Tervetuloa Helmin Helpot Reseptit Uunissa -blogiin! Tänään sukelletaan makujen maailmaan, jossa kassler-kyljykset saavat uunissa täydellisen kypsyyden ja herkullisen maun. Tämä resepti on täydellinen valinta, kun haluat valmistaa jotain erityistä, mutta et halua viettää tuntikausia keittiössä.

Kassler-kyljykset uunissa ovat helppo ja maukas vaihtoehto arkeen tai juhlaan. Ne ovat mehukkaita ja täynnä makua, ja valmistus on vaivatonta. Jatka lukemista, niin saat selville, miten tämä herkku syntyy käden käänteessä!

Ravintotiedot

    • Kalorit: 450 kcal per annos
    • Proteiinit: 30 g
    • Rasvat: 25 g
    • Hiilihydraatit: 10 g
    • Kuitu: 2 g
    • Rauta: 3 mg
    • Kalsium: 20 mg

Vaikeusaste ja tarvittava aika

    • Vaikeusaste: Helppo
    • Valmisteluaika: 10 minuuttia
    • Kypsennysaika: 40 minuuttia
    • Kokonaisaika: 50 minuuttia

Ainekset kahdelle hengelle

    • 400 g kasslerkyljyksiä
    • 2 rkl oliiviöljyä
    • 1 tl suolaa
    • 1/2 tl mustapippuria
    • 1 tl paprikajauhetta
    • 2 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
    • 1 sipuli, viipaloituna
    • 1 dl lihalientä

Vaihtoehtoiset ainekset

Voit korvata kasslerkyljykset porsaan ulkofileellä, jos haluat vähärasvaisemman vaihtoehdon. Jos et pidä valkosipulista, voit käyttää sen sijaan esimerkiksi rosmariinia tai timjamia tuomaan makua.

Tarvittavat välineet ja materiaalit

    • Uunivuoka
    • Veitsi
    • Leikkuulauta
    • Paistinpannu
    • Sekoituslusikka

Uunin käyttämisen hyödyt tässä reseptissä

    • Tasainen kypsyminen
    • Mehukas lopputulos
    • Vähemmän aktiivista valmistusaikaa

Yksityiskohtainen vaihe vaiheelta -ohje

    • Esilämmitä uuni 180 asteeseen.
    • Kuumenna oliiviöljy paistinpannulla keskilämmöllä. Lisää kasslerkyljykset ja ruskista molemmin puolin, noin 3 minuuttia per puoli. Kyljysten tulisi olla kauniin kullanruskeita.
    • Siirrä kyljykset uunivuokaan. Mausta suolalla, pippurilla ja paprikajauheella.
    • Lisää pannulle sipuli ja valkosipuli, kuullota kunnes sipuli on pehmeää ja läpikuultavaa.
    • Kaada sipuli ja valkosipuli kyljysten päälle uunivuokaan. Lisää lihaliemi.
    • Peitä vuoka foliolla ja paista uunissa 40 minuuttia. Kyljysten tulisi olla kypsiä ja mehukkaita.
    • Poista folio viimeisten 10 minuutin ajaksi, jotta kyljykset saavat kauniin paistopinnan.

Usein kysytyt kysymykset

    • Voinko käyttää pakastettuja kyljyksiä? – Kyllä, mutta varmista, että ne ovat täysin sulaneet ennen kypsennystä.
    • Voinko lisätä kasviksia tähän reseptiin? – Ehdottomasti! Kokeile lisätä porkkanoita tai perunoita uunivuokaan.

Helmin vinkit ja neuvot

Kasslerkyljykset näyttävät upeilta tarjoiltuna tuoreen persiljan ja sitruunaviipaleiden kera. Tämä ruoka sopii erinomaisesti syksyisiin illallisiin, kun kaipaat jotain lämmittävää ja täyttävää. Tarjoile kyljysten kanssa esimerkiksi perunamuusia tai uunijuureksia. Jos pidit reseptistä, jaa se ystävillesi sosiaalisessa mediassa ja inspiroi heitäkin kokeilemaan!

0/5 (0 Reviews)

Jaa meidän resepti ystävillesi sosiaalisen median kanavilla, jos pidit siitä.

Muita Reseptejä

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *