Tervetuloa Helmin Helpot Reseptit Uunissa -blogiin! Tänään sukelletaan makujen maailmaan, jossa karpaloiden kirpeys kohtaa kakun pehmeyden. Tämä karpalokakku on täydellinen yhdistelmä makeaa ja hapanta, ja se hurmaa varmasti jokaisen herkkusuun. Oletko valmis kokeilemaan jotain uutta ja jännittävää keittiössäsi?

Kuvittele, kuinka uunista leijailee vastaleivotun kakun tuoksu, joka täyttää kotisi lämpimällä ja kutsuvalla aromilla. Tämä resepti on niin helppo, että se sopii täydellisesti kiireiseen arkeen tai viikonlopun herkutteluhetkiin. Jatka lukemista ja löydä, miten voit loihtia tämän herkullisen karpalokakun omassa keittiössäsi!

Ravintotiedot

    • Kalorit: 250 kcal per annos
    • Proteiinit: 4 g
    • Rasvat: 10 g
    • Hiilihydraatit: 35 g
    • Kuitu: 2 g
    • Sokerit: 20 g

Vaikeusaste ja tarvittava aika

    • Vaikeusaste: Helppo
    • Valmisteluaika: 15 minuuttia
    • Kypsennysaika: 30 minuuttia
    • Kokonaisaika: 45 minuuttia

Ainekset kahdelle hengelle

    • 100 g karpaloita
    • 1 dl sokeria
    • 2 kananmunaa
    • 1 dl vehnäjauhoja
    • 1 tl leivinjauhetta
    • 50 g voita
    • 1 tl vaniljasokeria

Vaihtoehtoiset ainekset

Voit korvata karpalot mustikoilla tai vadelmilla, jos haluat makeamman maun. Jos haluat vähentää sokerin määrää, kokeile käyttää hunajaa tai vaahterasiirappia.

Tarvittavat välineet ja materiaalit

    • Uunivuoka
    • Vatkain
    • Sekoittuskulho
    • Siivilä
    • Leivinpaperi

Uunin käyttämisen hyödyt tässä reseptissä

    • Tasainen kypsyminen
    • Rapea pinta
    • Helppo valmistus

Yksityiskohtainen vaihe vaiheelta -ohje

    • Esilämmitä uuni 180 asteeseen. Vuoraa uunivuoka leivinpaperilla.
    • Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Seoksen tulisi olla vaaleaa ja kuohkeaa.
    • Sulata voi ja anna sen jäähtyä hieman. Lisää se munasokerivaahtoon.
    • Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Siivilöi jauhoseos taikinaan ja sekoita varovasti.
    • Kääntele karpalot taikinaan. Varmista, että ne jakautuvat tasaisesti.
    • Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes kakku on kullanruskea ja kypsä.
    • Anna kakun jäähtyä ennen tarjoilua. Kakku on valmis, kun se tuntuu kiinteältä ja irtoaa helposti vuoasta.

Usein kysytyt kysymykset

    • Voinko käyttää pakastekarpaloita? – Kyllä, mutta sulata ne ensin ja valuta ylimääräinen neste pois.
    • Voinko tehdä kakun etukäteen? – Kyllä, kakku säilyy hyvin jääkaapissa pari päivää.

Helmin vinkit ja neuvot

Tarjoile karpalokakku vaniljakastikkeen tai kermavaahdon kanssa kauniilla tarjoiluvadilla.

Karpalokakku sopii erinomaisesti syksyn ja talven juhliin, kun karpalot ovat sesongissa. Kokeile myös tarjoilla se kuuman glögin kanssa.

Jos pidit reseptistä, jaa se ystävillesi sosiaalisessa mediassa ja inspiroi muita leipomaan! Kommentoi myös omat vinkkisi ja kokemuksesi alle.

0/5 (0 Reviews)

Jaa meidän resepti ystävillesi sosiaalisen median kanavilla, jos pidit siitä.

Muita Reseptejä

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *