Oletko koskaan miettinyt, miten kanatortilloista saisi vieläkin herkullisempia ja helpompia valmistaa? Uunissa paistetut kanatortillat ovat vastaus! Tämä resepti yhdistää mehevän kanan, mausteiset kasvikset ja sulavan juuston täydelliseksi makuelämykseksi, joka valmistuu vaivattomasti uunissa.
Helmin Helpot Reseptit Uunissa -blogissa jaan kanssasi tämän yksinkertaisen mutta maukkaan tavan nauttia tortilloista. Luvassa on vinkkejä ja niksejä, joilla saat tortilloista juuri omaan makuusi sopivat. Lähde mukaan ja anna uunin hoitaa suurin osa työstä!
Sisällysluettelo
Ravintotiedot
- Kalorit: 450 kcal per annos
- Proteiinit: 30 g
- Rasvat: 15 g
- Hiilihydraatit: 50 g
- Kuitu: 5 g
- Vitamiinit: A, C, ja K
Vaikeusaste ja tarvittava aika
- Vaikeusaste: Helppo
- Valmisteluaika: 15 minuuttia
- Kypsennysaika: 20 minuuttia
- Kokonaisaika: 35 minuuttia
Ainekset kahdelle hengelle
- 2 kananrintafileetä
- 4 tortillalettua
- 1 paprika
- 1 sipuli
- 100 g juustoraastetta
- 2 rkl oliiviöljyä
- Suolaa ja pippuria maun mukaan
- 1 tl paprikajauhetta
- 1 tl valkosipulijauhetta
Vaihtoehtoiset ainekset
Voit korvata kananrintafileet kalkkunalla tai tofupalasilla, jos haluat kasvisversion. Paprikan voi vaihtaa kesäkurpitsaan tai sieniin, ja juustoraasteen voi valita oman maun mukaan, esimerkiksi mozzarellaa tai cheddaria.
Tarvittavat välineet ja materiaalit
- Uunipelti
- Leivinpaperi
- Veitsi ja leikkuulauta
- Paistinpannu
- Kulho sekoittamiseen
Uunin käyttämisen hyödyt tässä reseptissä
- Tasainen kypsyminen
- Rapea tortillapinta
- Vähemmän öljyä tarvitaan
Yksityiskohtainen vaihe vaiheelta -ohje
- Esilämmitä uuni 200 asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla.
- Leikkaa kananrintafileet suikaleiksi. Kuumenna oliiviöljy paistinpannussa ja paista kanasuikaleet, kunnes ne ovat kullanruskeita. Mausta suolalla, pippurilla, paprikajauheella ja valkosipulijauheella.
- Leikkaa paprika ja sipuli ohuiksi viipaleiksi. Lisää ne pannulle kanan joukkoon ja paista, kunnes vihannekset ovat pehmenneet.
- Aseta tortillaletut leivinpaperille uunipellille. Jaa kanaseos tasaisesti tortillalettujen päälle.
- Ripottele juustoraaste kanaseoksen päälle. Taita tortillaletut puoliksi.
- Paista uunissa noin 10-15 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja tortillat ovat rapeita. Tortillojen tulisi olla kullanruskeita ja juuston kuplivaa.
- Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua. Leikkaa puoliksi ja nauti lämpimänä.
Usein kysytyt kysymykset
- Voinko käyttää täysjyvätortilloja? – Kyllä, täysjyvätortillat toimivat hyvin ja ovat terveellisempi vaihtoehto.
- Voinko valmistaa etukäteen? – Kyllä, voit valmistaa kanaseoksen etukäteen ja koota tortillat juuri ennen paistamista.
Helmin vinkit ja neuvot
Tarjoile kanatortillat tuoreen salaatin ja guacamolen kanssa, jotta saat raikkaan ja herkullisen aterian. Voit myös lisätä hieman salsaa tai jogurttikastiketta lisämakua varten.
Nämä tortillat sopivat erinomaisesti kesäisiin illanviettoihin tai rentoihin viikonloppuaterioihin. Kylmä limonadi tai kevyt olut täydentää aterian mainiosti.
Jos pidit reseptistä, jaa se ystävillesi sosiaalisessa mediassa! Helmin Helpot Reseptit Uunissa -blogi kiittää tuestasi ja toivot herkullisia hetkiä keittiössä!




