Tervetuloa Helmin Helpot Reseptit Uunissa -blogiin! Tänään sukelletaan herkullisten kanan rintafileiden maailmaan, jotka valmistuvat vaivattomasti uunissa. Tämä resepti on täydellinen kiireiseen arkeen tai kun haluat hemmotella itseäsi ja perhettäsi maukkaalla aterialla ilman suurta vaivannäköä.

Oletko valmis löytämään salaisuuden mehukkaisiin ja maukkaisiin kanan rintafileisiin? Tämä resepti yhdistää yksinkertaiset ainekset ja uunin taianomaisen lämmön, luoden täydellisen makuelämyksen. Jatka lukemista ja opi, kuinka voit helposti valmistaa tämän suussa sulavan aterian kotonasi!

Ravintotiedot

    • Kalorit: 350 kcal per annos
    • Proteiinit: 35 g
    • Rasvat: 15 g
    • Hiilihydraatit: 5 g
    • Kuitu: 1 g
    • Vitamiinit: B6, B12
    • Kivennäisaineet: Rauta, Kalsium

Vaikeusaste ja tarvittava aika

    • Vaikeusaste: Helppo
    • Valmisteluaika: 10 minuuttia
    • Kypsennysaika: 25 minuuttia
    • Kokonaisaika: 35 minuuttia

Ainekset kahdelle hengelle

    • 2 kanan rintafileetä
    • 2 rkl oliiviöljyä
    • 1 tl suolaa
    • 1/2 tl mustapippuria
    • 1 tl paprikajauhetta
    • 1 sitruunan mehu
    • 2 valkosipulinkynttä, hienonnettuna

Vaihtoehtoiset ainekset

Voit korvata oliiviöljyn rypsiöljyllä, jos se on helpommin saatavilla. Paprikajauheen sijaan voit käyttää chilijauhetta, jos haluat hieman potkua. Sitruunamehun voi korvata limettimehulla tuomaan erilaista makua.

Tarvittavat välineet ja materiaalit

    • Uunivuoka
    • Veitsi
    • Leikkuulauta
    • Mittalusikat
    • Sitruunapuristin

Uunin käyttämisen hyödyt tässä reseptissä

    • Tasainen kypsyminen
    • Vähemmän öljyä tarvitaan
    • Helppo valmistaa suurempia määriä kerralla

Yksityiskohtainen vaihe vaiheelta -ohje

    • Esilämmitä uuni 200 asteeseen. Tämä varmistaa, että kana kypsyy tasaisesti.
    • Aseta kanan rintafileet leikkuulaudalle ja kuivaa ne talouspaperilla. Tämä auttaa mausteita tarttumaan paremmin.
    • Hiero oliiviöljy, suola, mustapippuri ja paprikajauhe kanan pintaan. Fileiden tulisi näyttää kiiltäviltä ja maustetuilta.
    • Aseta fileet uunivuokaan ja purista sitruunamehu niiden päälle. Lisää hienonnettu valkosipuli.
    • Paista uunissa 25 minuuttia tai kunnes kana on kypsää ja mehevää. Fileiden tulisi olla kullanruskeita.
    • Anna kanan levätä 5 minuuttia ennen tarjoilua, jotta mehut tasaantuvat.

Usein kysytyt kysymykset

    • Voinko käyttää pakastettua kanaa? – Kyllä, mutta sulata se ensin jääkaapissa yön yli.
    • Kuinka tiedän, että kana on kypsää? – Sisälämpötilan tulisi olla 75 astetta.

Helmin vinkit ja neuvot

Tarjoile kanan rintafileet tuoreen salaatin ja paahdettujen perunoiden kanssa kauniisti lautaselle aseteltuna. Tämä resepti sopii erinomaisesti keväisiin ja kesäisiin illallisiin, kun haluat jotain kevyttä mutta maukasta. Kokeile parittaa ruoka raikkaan valkoviinin kanssa.

Jos pidit tästä reseptistä, jaa se ystävillesi sosiaalisessa mediassa! Se auttaa muita löytämään herkullisia ja helppoja uunireseptejä.

0/5 (0 Reviews)

Jaa meidän resepti ystävillesi sosiaalisen median kanavilla, jos pidit siitä.

Muita Reseptejä

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *