Tervetuloa Helmin Helpot Reseptit Uunissa -blogiin! Tänään sukelletaan hedelmäpiirakan maailmaan, joka on yhtä herkullinen kuin se on helppo valmistaa. Tämä resepti on täydellinen valinta, kun haluat hemmotella itseäsi tai yllättää ystäväsi makealla herkulla. Uunissa paistettu hedelmäpiirakka tuo keittiöösi ihanan tuoksun ja saa veden kielelle.
Mitä hedelmiä sinä valitset piirakkaasi? Tämä resepti antaa sinulle vapauden käyttää suosikkihedelmiäsi tai kokeilla jotain uutta ja jännittävää. Seuraa mukana, niin näytän sinulle, kuinka tämä suussa sulava herkku valmistuu käden käänteessä. Luvassa on makuelämys, joka vie kielen mennessään!
Sisällysluettelo
Ravintotiedot
- Kalorit: 250 kcal per annos
- Proteiinit: 3 g
- Rasvat: 10 g
- Hiilihydraatit: 35 g
- Kuitu: 2 g
- Sokeri: 15 g
Vaikeusaste ja tarvittava aika
- Vaikeusaste: Helppo
- Valmisteluaika: 15 minuuttia
- Kypsennysaika: 30 minuuttia
- Kokonaisaika: 45 minuuttia
Ainekset kahdelle hengelle
- 1 dl vehnäjauhoja
- 0,5 dl sokeria
- 50 g voita
- 1 kananmuna
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 dl maitoa
- 2 dl sekamarjoja (esim. mustikoita ja vadelmia)
Vaihtoehtoiset ainekset
Voit korvata sekamarjat omenoilla tai päärynöillä, jos haluat hedelmäisemmän piirakan. Kokeile myös lisätä kanelia tai kardemummaa taikinaan lisämausteeksi.
Tarvittavat välineet ja materiaalit
- Uunivuoka
- Sekoittuskulho
- Vispilä
- Mittakupit ja -lusikat
- Veitsi
Uunin käyttämisen hyödyt tässä reseptissä
- Tasainen kypsyminen
- Rapea pinta
- Herkullinen tuoksu
Yksityiskohtainen vaihe vaiheelta -ohje
- Esilämmitä uuni 180 asteeseen. Tämä varmistaa, että piirakka kypsyy tasaisesti.
- Sekoita kulhossa vehnäjauhot, sokeri ja leivinjauhe. Lisää voi ja nypi seos murumaiseksi.
- Lisää kananmuna ja maito, sekoita tasaiseksi taikinaksi. Taikinan tulisi olla pehmeää ja hieman valuvaa.
- Kaada taikina voideltuun uunivuokaan. Ripottele marjat tasaisesti taikinan päälle.
- Paista uunissa noin 30 minuuttia, kunnes piirakka on kullanruskea ja marjat kuplivat. Piirakan tulisi olla kiinteä keskeltä.
- Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua, jotta maut ehtivät tasaantua.
Usein kysytyt kysymykset
- Voinko käyttää pakastemarjoja? – Kyllä, mutta sulata ne ensin ja valuta ylimääräinen neste pois.
- Voiko piirakan tehdä etukäteen? – Kyllä, piirakka säilyy hyvin jääkaapissa pari päivää.
Helmin vinkit ja neuvot
Tarjoile hedelmäpiirakka vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa, jotta saat täydellisen makuelämyksen.
Tämä piirakka sopii erinomaisesti kesäjuhliin tai viikonlopun herkutteluhetkiin. Kokeile myös eri marjayhdistelmiä sesongin mukaan.
Jos pidit reseptistä, jaa se ystävillesi sosiaalisessa mediassa ja inspiroi heitäkin leipomaan!