Tervetuloa Helmin Helpot Reseptit Uunissa -blogiin! Tänään sukelletaan makeiden herkkujen maailmaan ja valmistetaan yhdessä ruusukeksejä, jotka hurmaavat niin ulkonäöllään kuin maullaan. Nämä keksit ovat täydellinen lisä kahvipöytään tai makeaksi yllätykseksi ystävälle. Oletko valmis kokeilemaan jotain uutta ja ihastuttavaa?
Ruusukeksit ovat paitsi kauniita, myös yllättävän helppoja valmistaa. Tarvitset vain muutaman perusraaka-aineen ja hieman kärsivällisyyttä, jotta saat aikaan täydelliset ruusukuviot. Lue eteenpäin ja opi, kuinka voit luoda nämä upeat leivonnaiset omassa keittiössäsi. Kuka ties, ehkä löydät uuden suosikkireseptisi!
Sisällysluettelo
Ravintotiedot:
- Kalorit: 250 kcal per annos
- Proteiinit: 3 g
- Rasvat: 12 g
- Hiilihydraatit: 32 g
- Kuitu: 1 g
- Sokeri: 15 g
Vaikeusaste ja tarvittava aika:
- Vaikeusaste: Helppo
- Valmisteluaika: 15 minuuttia
- Kypsennysaika: 10 minuuttia
- Kokonaisaika: 25 minuuttia
Ainekset kahdelle hengelle:
- 100 g voita
- 1 dl sokeria
- 1 kananmuna
- 2,5 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
- Ripaus suolaa
- 2 rkl hilloa (esim. vadelma tai mansikka)
Vaihtoehtoiset ainekset:
Voit korvata voin margariinilla, jos haluat kevyemmän version. Hillon sijaan voit käyttää myös suklaata tai pähkinävoita täytteenä. Jos haluat gluteenittoman version, käytä gluteenittomia jauhoja.
Tarvittavat välineet ja materiaalit:
- Uuni
- Leivinpaperi
- Leivinpelti
- Sekoittuskulho
- Vispilä tai sähkövatkain
- Teelusikka
Uunin käyttämisen hyödyt tässä reseptissä:
- Tasainen kypsyminen
- Rapeat reunat ja pehmeä sisus
- Nopea valmistusaika
Yksityiskohtainen vaihe vaiheelta -ohje:
- Esilämmitä uuni 180 asteeseen. Vuoraa leivinpelti leivinpaperilla.
- Vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi seokseksi. Seoksen tulisi olla pehmeää ja ilmavaa.
- Lisää kananmuna ja jatka vatkaamista, kunnes seos on tasainen.
- Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Lisää kuivat aineet voi-sokeriseokseen ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- Ota teelusikalla pieniä taikinapaloja ja pyörittele ne palloiksi. Aseta pallot leivinpaperille ja paina keskelle pieni kuoppa sormella tai lusikalla.
- Lisää kuoppiin pieni määrä hilloa.
- Paista uunissa noin 10 minuuttia, kunnes keksit ovat vaalean kullanruskeita. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.
Usein kysytyt kysymykset:
- Voinko käyttää eri hilloa? – Kyllä, voit käyttää mitä tahansa hilloa tai täytettä makusi mukaan.
- Kuinka kauan keksit säilyvät? – Säilytä ilmatiiviissä astiassa, ja ne säilyvät noin viikon.
Helmin vinkit ja neuvot:
Keksit näyttävät kauniilta tarjoiltuna värikkäällä lautasella tai kakkualustalla. Voit koristella ne tomusokerilla ennen tarjoilua.
Nämä keksit sopivat erinomaisesti iltapäiväkahvin kanssa tai jälkiruoaksi kevyen aterian jälkeen. Ne ovat myös loistava valinta piknikille tai juhliin.
Jos pidit reseptistä, jaa se ystävillesi sosiaalisessa mediassa! Se auttaa muita löytämään herkullisia ja helppoja leivontaohjeita.