Tervetuloa Helmin Helpot Reseptit Uunissa -blogiin! Tänään sukelletaan makeaan maailmaan ja valmistetaan yhdessä marmeladillisia keksejä, jotka sulavat suussa. Nämä herkut ovat täydellinen yhdistelmä rapeaa keksipohjaa ja makeaa marmeladitäytettä, ja ne ovat niin helppoja valmistaa, että kuka tahansa voi onnistua.
Oletko valmis kokeilemaan jotain uutta ja herkullista? Näiden keksien salaisuus piilee niiden yksinkertaisuudessa ja mahtavassa maussa. Seuraa reseptiä askel askeleelta ja huomaat, kuinka helposti voit loihtia uunista ulos täydellisiä marmeladillisia keksejä.
Sisällysluettelo
Ravintotiedot
- Kalorit: 150 kcal per keksi
- Proteiinit: 2 g
- Rasvat: 5 g
- Hiilihydraatit: 25 g
- Kuitu: 1 g
- Sokeri: 15 g
Vaikeusaste ja tarvittava aika
- Vaikeusaste: Helppo
- Valmisteluaika: 15 minuuttia
- Kypsennysaika: 12 minuuttia
- Kokonaisaika: 27 minuuttia
Ainekset kahdelle hengelle
- 100 g voita
- 1 dl sokeria
- 1 kananmuna
- 2,5 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 dl marmeladia (esim. vadelma tai aprikoosi)
Vaihtoehtoiset ainekset
Voit korvata vehnäjauhot gluteenittomalla jauhoseoksella, jos haluat tehdä kekseistä gluteenittomia. Marmeladin sijaan voit käyttää hilloa tai nutellaa, mikäli haluat vaihtelua makuun. Kokeile myös lisätä ripaus kanelia taikinaan, jos pidät mausteisemmasta mausta.
Tarvittavat välineet ja materiaalit
- Uuni
- Leivinpaperi
- Leivinpelti
- Sekoittuskulho
- Sähkövatkain
- Teelusikka
Uunin käyttämisen hyödyt tässä reseptissä
- Tasainen kypsyminen
- Rapea ulkopinta ja pehmeä sisus
- Helppo valmistaa useita keksejä kerralla
Yksityiskohtainen vaihe vaiheelta -ohje
- Esilämmitä uuni 180 asteeseen. Vuoraa leivinpelti leivinpaperilla.
- Vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi seokseksi sähkövatkaimella.
- Lisää kananmuna ja jatka vatkaamista, kunnes seos on tasainen.
- Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Lisää jauhoseos voi-sokeriseokseen ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- Ota taikinasta pieniä palloja ja aseta ne leivinpaperille. Paina pallojen keskelle pieni kuoppa teelusikalla.
- Lisää marmeladia kuoppiin. Varmista, että marmeladi ei valu reunoille.
- Paista keksejä uunissa noin 12 minuuttia tai kunnes reunat ovat kevyesti kullanruskeita.
- Anna keksien jäähtyä pellillä muutama minuutti ennen siirtämistä ritilälle jäähtymään kokonaan.
Usein kysytyt kysymykset
- Voinko käyttää margariinia voin sijaan? – Kyllä, margariini toimii myös hyvin tässä reseptissä.
- Kuinka kauan keksit säilyvät? – Säilytä ilmatiiviissä astiassa, ja ne säilyvät noin viikon.
- Voinko pakastaa keksit? – Kyllä, voit pakastaa keksit jopa 3 kuukaudeksi.
Helmin vinkit ja neuvot
Keksit näyttävät kauniilta tarjoiltuna värikkäällä lautasella tai kakkutarjottimella. Voit myös ripotella päälle hieman tomusokeria ennen tarjoilua.
Nämä keksit sopivat erinomaisesti iltapäiväkahvin kaveriksi tai makeaksi herkuksi juhliin. Kokeile tarjoilla niitä vaniljajäätelön kanssa kesäisinä päivinä.
Jos pidit reseptistä, jaa se ystävillesi sosiaalisessa mediassa! Se auttaa muita löytämään herkullisia ja helppoja leivontaohjeita.